Alles op een rij

Op welke zender kun je dit weekend live de Super Bowl 2024 zien?

9 februari 2024 10:08 | sport | Door Esther Hut

© AFP / Angela Weiss

Amerikanen kijken er al weken zo niet maanden naar uit: de Super Bowl 2024. Ook in Nederland leeft het sportevent steeds meer en de Super Bowl is lang niet alleen voor American football-liefhebbers. Er valt namelijk genoeg te zien. Maar op welke zender kun je het live volgen in Nederland?

Wij zetten het voor je op een rij.

Super Bowl 2024

In de nacht van zondag 11 op maandag 12 februari 2024 vindt de 58e editie van de Super Bowl plaats en gaan twee teams de strijd aan om die prijs te pakken. Dat zijn de kampioenen van de American Football Conference en de National Football Conference, de twee American football-competities van het land.

In dit geval gaan de San Francisco 49ers en de Kansas City Chiefs met elkaar de strijd aan om de Super Bowl 2024. En als we de Amerikanen mogen geloven belooft het een enorm spannend te worden. Ze spelen dit jaar voor het eerst in het Allegiant Stadium in Las Vegas.

Halftime show - Usher

Zoals we al zeiden is het kijken naar de Super Bowl niet alleen leuk voor American Football-fans maar ook voor de leek. Tijdens zo’n wedstrijd gebeurt er namelijk van alles. Van keiharde fysieke actie, cheerleaders, commercials waarin grote Hollywoodsterren een rolletje in hebben tot één van de hoogtepunten: de beroemde halftime show.

Terwijl de Football spelers in de kleedkamers even bijkomen, wordt voor het publiek en de kijkers thuis echt alles uit de kast gehaald. Zo traden Michael Jackson, Madonna, Justin Timberlake, Beyoncé en Rihanna al eerder op tijdens de halftime show. Nu is het de beurt aan Usher.

Maar goed, hoe kunnen wij in Nederland meegenieten van het hele sportevent? Je kunt in ieder geval al raden dat je er een nachtje voor moet opblijven vanwege het tijdsverschil.

Tijdsschema Super Bowl 2024 met de Nederlandse tijden:

0:30 Start eerste helft

2:00 Pauze + Halftime show met Usher

2:30 Start tweede helft

4:00 Einde Super Bowl

Welke zender wordt de Super Bowl 2024 live uitgezonden?

In Nederland is ESPN de zender die de Super Bowl live uitzend. Vanaf 23:15 uur wordt er vooruitgeblikt met verschillende gasten en vanaf 00:30 uur is de wedstrijd live te volgen op twee kanalen.

Op ESPN1 met Nederlands commentaar en op ESPN4 met origineel Amerikaans commentaar.

Canal+

Heb je nog geen ESPN in je zenderpakket? Dan is er nog een optie om via Canal+ te kijken. Als je daar een abonnement afsluit krijg je de eerste week gratis en kijk je gratis en live de Super Bowl 2024.

Meer over