Komende vier jaar

Oranje blijft bij de NOS

9 juli 2018 15:15 | sport | Door Irma Tomas

© ANP
De EK- en WK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands voetbalelftal blijven de komende vier jaar te zien bij de NOS. Het gaat om de wedstrijden voor plaatsing voor het EK 2020 en het WK 2022.

Ook de vriendschappelijke duels van Oranje worden uitgezonden door de NOS, net zoals het Ek en het WK zelf. Op die manier hoeven we ons dus nooit af te vragen op welke zender een wedstrijd van het Nederlands elftal te zien is. Lekker makkelijk. Als Oranje zich voor de komende toernooien weet te plaatsen tenminste.

Oranje hoort bij de NOS

Algemeen directeur van de NOS, Gerard Timmer, is er zeker van dat dit een goeie zet is van de nationale omroep. „Oranje hoort bij de NOS, bij de publieke omroep. Sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder is in staat mensen in alle geledingen van de samenleving te verbinden. Dat zien we ook deze weken weer met het WK."6 september

6 september

Hier heeft Timmer een punt. Ondanks de pijnlijke afwezigheid van het Nederlands elftal, leeft het WK in Rusland behoorlijk en worden de wedstrijden goed bekeken. De eerstvolgende kans om Oranje in actie te zien is op 6 september wanneer het oefent tegen Peru.

Meer over