Oranjevrouwen in NOS Sportzomer 2017

14 juli 2016 14:07 | sport | Door Televizier

© Pro Shots / Erik Pasman

De zomer van 2017 staat bij de NOS wederom in het teken van sport. Zo zendt de omroep onder andere het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen uit. Ook de Confederations Cup, de Tour de France, het WK zwemmen, het WK atletiek en het EK hockey zijn te zien bij de NOS. 

“Het Nederlandse vrouwenvoetbal zit in de lift en dus is het mooi dat er nu een toernooi in eigen land komt dat wij kunnen uitzenden,” vertelt NOS Sport-hoofdredacteur Maarten Nooter. “We waren erbij toen Oranje in 2013 voor het eerst aan een EK meedeed. We waren erbij toen Nederland vorig jaar debuteerde op het WK en dus zijn we er volgend jaar weer bij. De prestaties worden beter, het toernooi is in eigen land en dan is het logisch dat wij meer zullen uitzenden dan voorheen. De vrouwen dwingen dat af."

Een derde live op tv

In totaal telt het Europees kampioenschap voor vrouwen 31 wedstrijden. ongeveer een derde daarvan, waaronder de openingswedstrijd, de finale en alle wedstrijden van de Oranjeleeuwinnen, wordt live op televisie uitgezonden. De overige wedstrijden kunnen via NOS.nl of NPO Sport bekeken worden. 

Nederland

UEFA Woman's EURO 2017 telt zestien deelnemende landen. Op 16 juli begint het toernooi in Utrecht. De finale op zondag 6 augustus wordt gespeeld in Enschede. Ook in Breda, Tilburg, Rotterdam (Kasteel Sparta), Doetinchem en Deventer zal gevoetbald worden. 

Meer over