PSV boycot Ziggo: Sierd de Vos ging te ver

14 september 2016 14:29 | sport | Door Televizier

© YouTube

Voetbalclub PSV geeft geen interviews meer aan Ziggo. De Brabantse club wijst Sierd de Vos aan als boosdoener. 

Sierd de Vos zong, nadat PSV een penalty miste tijdens de wedstrijd PSV-Atletico Madrid, een liedje dat de mensen op de publiekstribune zongen. Daarop besloot PSV de interviews na afloop te cancelen, zo zegt een PSV-woordvoerder in het AD: “Wij verwachten objectiviteit van een tv-commentator.”

Dit kan echt niet

De woordvoerder vevolgt: “We tornen echt niet aan iemands journalistieke vrijheid, maar andersom vinden wij dat het niet kan dat er door een commentator gezongen wordt nadat wij een penalty missen.” De kijker is dit soort acties van Sierd wel gewend, want hij staat bekend om zijn eigenzinnige manier van commentaar geven.

Sfeertekening

Sierd - die groot fan is van Atletico - snapt niks van de maatregel: “Omdat ik zes seconden een liedje zing in een volledig objectief verslag word ik ineens met de grond gelijk gemaakt. Het lijkt net of ik blij ben dat de penalty is gestopt, maar ik wilde gewoon een sfeertekening geven.” Anderhalf jaar terug werd de commentator door PSV nog geprezen op social media, omdat hij zei dat PSV-speler Jorrit Hendrix een kans in Oranje verdiende.

Voetbal inside zette vorig jaar de grappigste momenten van Sierd de Vos op een rij.

Meer over