Nieuwe studio

Publiek mag aanschuiven bij live-uitzendingen van Studio Voetbal

16 oktober 2023 10:27 | sport | Door Esther Hut

© NOS

Studio Voetbal wordt in een nieuw jasje gestoken. Het praatprogramma krijgt niet alleen een nieuwe studio, maar liefhebbers mogen nu ook tijdens de live-uitzendingen aanwezig zijn.

Er zal plek zijn voor ongeveer vijftig mensen.

Sjoerd van Ramshorst

Voor presentator Sjoerd van Ramshorst is het hebben van publiek in de studio niet vreemd. Vorig jaar tijdens het WK voetbal zaten er ook al voetbalfans rond de tafel.

“Het is fijn dat we straks in een nieuwe studio zitten en ook nog eens met publiek. Tijdens het WK vorig jaar hebben we hele positieve ervaringen gehad met publiek in onze uitzendingen, en dat gaan we nu ieder voetbalweekend doen. We maken het programma tenslotte voor de kijkers, dan is het helemaal mooi dat zij hier ook live bij kunnen zijn,” zei Sjoerd van Ramshorst gisteravond tijdens de uitzending.

Wens

Volgens Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur NOS Sport, was het toevoegen van publiek aan het programma al langer een wens van de redactie. “We hebben de ruimte gecreëerd om dit te organiseren. Publiek kan bij zowel in interactie als in sfeer van toegevoegde waarde zijn. Voetbal kijken en erover praten doe je samen, nu ook iedere week bij Studio Voetbal.”

De nieuwe setting van Studio Voetbal is vanaf zondag 29 oktober te zien om 22:20 uur. Voetbalfans die graag een keer bij een uitzending van Studio Voetbal aanwezig willen zijn moeten wel 16 jaar of ouder zijn en kunnen zich online aanmelden.

Meer over