Rafael van der Vaart wordt analyticus bij het EK

28 april 2016 15:37 | sport | Door Televizier

© Anton Corbijn/Nike

Voetballer Rafael van der Vaart heeft een nieuw baantje, hij wordt deze zomer analyticus voor de NOS bij het EK Voetbal 2016 in Frankrijk. 

Rafael van der Vaart wordt de sidekick van presentator Henry Schut en wisselt die baan af met Hugo Borst. Het is de eerste keer dat de 109-voudig international optreedt als voetbalanalist.

Topaankoop

Henry Schut verheugd zich nu al op de samenwerking: „Bij de openingswedstrijd en de finale zullen Hugo en Rafael er allebei zijn, op de andere dagen wisselen ze elkaar af. Dat geeft lekker veel variatie en verhalen vanuit verschillende perspectieven. Hugo volgt het internationale voetbal al dertig jaar op de voet als journalist, terwijl Rafael die wereld juist van binnenuit kent. En wat het extra leuk maakt, is dat Van der Vaart ook nog eens in Duitsland, Engeland en Spanje heeft gespeeld; hij kent veel EK-gangers persoonlijk. Een ’topaankoop’ dus voor ons.”
 
Van der Vaart speelt op dit moment voor Real Betis Sevilla in Spanje.

Niet geplaatst

Ten overvloede: Nederland wist zich niet te plaatsen voor het EK in Frankrijk. Landen als Albanië, Noord-Ierland, Wales en Slowakije zijn wel van de partij.

Het EK begint op 10 juni met de wedstrijd Frankrijk - Roemenië.

Meer over