Recordaantal tweets tijdens Brazilië-Duitsland

Gisteren werd er een heus Twitter-record gevestigd. Tijdens de wedstrijd Brazilië-Duitsland werden er wereldwijd maar liefst 35,6 miljoen tweets verstuurd.

Brazilië werd gisteren onder het oog van 5,8 miljoen Nederlanders vernederd door de Duitsers. Niet alleen in ons koude kikkerlandje, maar ook wereldwijd werd er massaal gesproken over de historische nederlaag van de Goddelijke Kanaries. Nog nooit werden er tijdens een sportevenement zo bizar veel Twitterberichten verstuurd als gisteren. 

Momenten

Er zijn drie opvallende piekmomenten waar massaal over werd getwitterd tijdens de wedstrijd. Zo verstuurden de twitteraars maar liefst 497.425 berichten per minuut na de 0-3 van Toni Kroos. Direct na de tweede goal van de Duitser werden er 508.601 tweets online gezet.

Piekmoment

Het ultieme piekmoment ontstond toen Sami Khedira de bal in het doel van keeper Júlio Cécar knalde. Na dit vijfde doelpunt van Duitsland ontplofte Twitter volledig. Maar liefst 580.166 tweets werden op dat moment door de kijkers verstuurd. Twitter Nederland maakte hier een leuke animatie van.

Meest besproken spelers

Aan de kant van Brazilië werd er het meest getwitterd over de man die zeven doelpunten om zijn oren kreeg, Júlio Cécar. Oscar maakte de eretreffer en werd de runner-up van de avond. De derde Braziliaan over wie veelvuldig over werd gesproken was Fred. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het striemende fluitconcert dat hij van zijn eigen fans mocht ontvangen.

Die Mannschaft

Aan de kant van ‘Die Mannschaft’ werd de spits Miroslav Klose de meest besproken speler van de avond. Hij maakte gisteren zijn zestiende doelpunt op een wereldkampioenschap en verbrak daarmee het record van de Braziliaan Ronaldo. Overige doelpuntenmakers Toni Kroos en Thomas Müller werden respectievelijk tweede en derde. 

Als we allemaal massaal over Frank Snoeks gaan twitteren wordt de commentator tijdens de finale misschien wel wereldnieuws.

Meer over:

Reageren