Ronald de Boer: "Hans Kraay Jr. niet serieus te nemen"

Ronald de Boer snapt dat SBS Hans Kraay Jr. buitenspel heeft gezet bij de Champions League. De analist denkt dat het lastig is om Hans serieus te nemen.

Ronald de Boer liet in talkshow Jinek zijn licht schijnen over de keuze van SBS om Hans Kraay Jr. te passeren voor de verslaggeving van de Champions League. De voetbalanalist denkt dat Hans voor de kijkers moeilijk serieus te nemen is.

Dorpsgek

Eva Jinek herinnerde De Boer aan een uitspraak van Nico Dijkshoorn over Hans Kraay Jr.: "Het helpt niet als een programma dat miljoenen heeft gekost, wordt gepresenteerd door iemand die al jarenlang bij Voetbal International de schreeuwende dorpsgek acteert." De Boer sluit zich bij deze kritiek aan: "Ik denk wel dat hij daar een punt heeft."

Niet serieus

"Hans speelt natuurlijk een soort rol en ik denk dat hij zich daar nu op heeft verkeken," aldus De Boer. "Mensen zien Hans met een jasje gooien en tegen Derksen en Gijp gek doen, en honderd keer zeggen dat hij wegloopt van tafel en het niet doet." Daarom snapt de analist dat de Champions League niet geschikt zou zijn voor Hans. "Dan denk ik: moeten we hem nu serieus gaan nemen? Ik denk dat hij dat heeft onderschat. Dat is natuurlijk triest, want het is een vakman."

Reporter

Kersverse Champions League-presentator Toine van Peperstraten, ook aan tafel bij Jinek, stelt dat zijn aanstelling geen invloed heeft gehad op de exit van Hans Kraay Jr. "Die beslissing is al gevallen voordat ik er bij kwam," legt Toine uit. "Hans Kraay had een andere functie dan Jan Joost (van Gangelen, red.) en ik nu gaan invullen. Wij gaan vanuit de studio presenteren, dus die rol was sowieso niet voor Hans weggelegd. Hij was meer de reporter langs het veld."

Voetbal Inside

"Men heeft er nu bij SBS voor gekozen om ook de reporterrol niet door Hans te laten invullen," besluit Toine. Eind juni werd bekend dat Hans Kraay Jr. dan maar meteen helemaal vertrekt bij SBS. Komend seizoen is hij nog wel te zien in Voetbal Inside, de opvolger van Voetbal International.

Lees ook:
Hans Kraay Jr. weg bij SBS

Reageren