Ronaldo, Messi of Ribéry: Live-uitreiking Gouden Bal 2014 op Eurosport

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi of Franck Ribéry: een van hen krijgt in Zürich de Gouden Bal uitgereikt als beste voetballer van het jaar.

De afgelopen vier keer ging die eer naar Messi, maar dit jaar is Ronaldo favoriet. De Portugees schoot zijn land hoogstpersoonlijk naar het WK voetbal, met vier doelpunten in de barrage tegen Zweden. Daarnaast is hij de onbetwiste sterspeler bij Real Madrid, waar hij wekelijks uitblinkt met fraaie goals.

Ronaldo

Aanvankelijk zou Ronaldo verstek laten gaan op het Gouden Bal-feestje, nadat FIFA-baas Sepp Blatter hem publiekelijk belachelijk had gemaakt. De Zwitser imiteerde op potsierlijke wijze Ronaldo's maniertjes in het veld. Blatter gaf aan fan te zijn van Messi, die hij 'een goede jongen' en 'een droom voor elke vader en moeder' noemde. Ronaldo was not amused, maar heeft nu telefonisch laten weten toch op het gala aanwezig te zijn.

Voetbaliconen

Ondertussen hebben vele voetbaliconen hun favoriet voor de verkiezing aangewezen. De Braziliaan Ronaldo (oud-PSV) zet al zijn geld op Messi, terwijl Fransman Thierry Henry hoopt op landgenoot Ribéry. De aanvaller van Bayern München zelf vindt dat Cristiano Ronaldo de prijs verdient. 'Maar de stemmen gaan over een heel kalenderjaar, en ik maak natuurlijk ook kans', aldus Ribéry in de Spaanse media.

De Gouden Bal 2014, 18.30 uur op Eurosport.

Reageren