RTL 7 behoudt rechten Europa League

RTL 7 zendt de komende drie seizoenen de UEFA Europa League uit. In deze Europese topcompetitie schitteren de Nederlandse clubs jaarlijks.

RTL hoopte de Champions League binnen te harken, maar het was uiteindelijk SBS dat er met de uitzendrechten vandoor ging. Marco Louwerens, programmadirecteur van RTL 7, laat nu weten dat zijn zender de komende drie seizoenen de Europa League mag uitzenden. Wilfred Genee zal erg blij zijn met het nieuws.

RTL 7

De RTL 7-programmadirecteur is blij met de rechten van de Europa League. “Wij feliciteren SBS en Sanoma met het binnenhalen van de UEFA Champions League en zijn zeer tevreden met het behouden van de UEFA Europa League-rechten”, aldus Louwerens.

Europa League

De Europa League mag dan niet de belangrijkste Europese competitie zijn, het is wel het toernooi waar de meeste Nederlandse clubs aan meedoen. “Nederlandse clubs doen het elk jaar goed in de UEFA Europa League, zowel in de kwalificatierondes, de groepsfase als de daaropvolgende knock out-fase. Daarmee staat het dichtbij de Nederlandse voetballiefhebbers.”

SBS hoopt dat Jack van Gelder door het binnenhalen van de Champions League de overstap naar de commerciële zender maakt.

Reageren