VTBye-bye

RTL stuurt VTBL van het veld na aanhoudende kijkcijfernederlaag

27 augustus 2022 14:12 | sport | Door Jef Willemsen

© ANP
RTL stopt per direct met VTBLde nieuwbakken voetbaltalkshow van RTL 7 scoort dermate lage kijkcijfers dat de zendergroep het programma van Simon Zijlemans en Frank Evenblij schrapt.

Kenners voelden de bui al geruime tijd hangen: het vernieuwde VTBL wist vanaf de eerste uitzending amper kijkers te bekoren. Het debuut was goed voor een al zorgwekkende 126.000 kijkers maar daarna werd 't rap minder.

Veronica offside

Toen concurrent Veronica offside begon ging 't heel hard: kijkers kozen voor Wilfred Genee en lieten Zijlemans en de zijnen vallen. De laatste afleveringen trokken gemiddeld een slordige 35.000 kijkers. Absoluut niet genoeg om nog langer door te gaan, ook al beloofde RTL bij de start op maandag 15 augustus dat VTBL tijd zou krijgen.

Pawn stars

Wie de kijkcijfers van RTL 7 erbij pakt niet anders concluderen dat er weinig eer meer te behalen viel. Sowieso bestaat de programmering van de zender louter uit herhalingen van Pawn stars en Storage wars, maar die massaal aangekochte buitenlandse producties scoorden consistent beter dan VTBL. Zo noteerde de Pawn stars aflevering om 19.20 uur maar liefst 121.000 kijkers tegenover de 40.000 sportliefhebbers die afstemden op de, zo blijkt nu, slotaflevering van VTBL. 

Humberto Tan

Dit is de tweede keer dat VTBL is geflopt op RTL 7. In 2019 presenteerde Humberto Tan de eerste versie van de show, daar viel na 6 maanden het doek. 

Meer over