"RTL wilde Mart Smeets in Tour Du Jour"

7 juli 2015 11:45 | sport | Door Televizier

© Ton Kastermans

RTL overwoog even om Mart Smeets, die dit jaar voor het eerst niet zijn NOS-talkshow De Avondetappe presenteert, een rol te geven in Tour Du Jour.

Wilfred Genee onthulde op Radio Veronica dat RTL met de gedachte speelde om Mart Smeets te benaderen voor wielertalkshow Tour Du Jour. "Maar om de verhoudingen met de NOS goed te houden is ervoor gekozen om dat niet te doen," aldus WilfredDit jaar presenteert Mart voor het eerst niet meer De Avondetappe tijdens de Tour de France, maar heeft hij een bijrol in het nieuwe Studio Tour van Gert van 't Hof en Dione de Graaff.

Studio Tour

Wilfred blijft het gek vinden dat de NOS is gestopt met De Avondetappe. "Het is wel opmerkelijk," zegt de Tour Du Jour-presentator. "Dat programma was goed voor een miljoen kijkers en meer. Het had altijd een bepaalde sfeer waar iedereen heel erg positief over was. Maar ik moet eerlijk zeggen dat Studio Tour er ook hartstikke goed en retesoepel uitziet." Het is Wilfred ook opgevallen dat Studio Tour mooie kijkcijfers neerzet. "In dat opzicht spreken de cijfers in het voordeel van de NOS en hebben ze gelijk gekregen om het te doen."

Lees ook:
Tour Du Jour trok gisteren 400.000 kijkers 

Meer over