SBS 6 wil Jack van Gelder als presentator Champions League

10 december 2014 11:13 | sport | Door Televizier

© NOS - Stefan Heijdendael

SBS-baas Peter de Mönnink hoopt dat Jack van Gelder de UEFA Champions League gaat presenteren bij de commerciële zendergroep.

SBS en Sanoma beschikken de komende drie voetbalseizoenen over de rechten van de UEFA Champions League. SBS-voorman Peter de Mönnink beschikt momenteel alleen over Hans Kraay jr. als voetbalpresentator, wat volgens hem te weinig is.

Champions League

Peter de Mönnink vertelt in RTL Late Night dat hij in Jack van Gelder de ideale voetbalpresentator ziet. Ook Joost van Gangelen en Wilfred Genee staan hoog in het vaandel van de SBS-baas. ‘’We hebben nog een maand of acht om dat in te vullen“, vertelt De Mönnink. De Studio Voetbal-presentator ziet overigens nog geen reden om te vertrekken bij de NOS.

SBS

De UEFA Champions League-presentator mag meer doen dan alleen voetbalwedstrijden analyseren. ‘’We kunnen een heel flexibele opstelling bieden, zoals Hans Kraay jr dat heeft’’, aldus de SBS-baas. ‘’We realiseren ons dat we geen sportzender zijn. Ik kan me wel voorstellen dat we rond de Champions League meerdere programma’s gaan maken die we nu nog niet hebben.’’

Wilfred Genee ziet een dergelijk avontuurtje waarschijnlijk wel zitten.

Meer over