SBS en Sanoma bemachtigen rechten UEFA Champions League

SBS en Sanoma beschikken de komende drie voetbalseizoenen over de rechten van de UEFA Champions League.

Niet RTL, maar SBS Broadcasting en Sanoma hebben de uitzendrechten van de UEFA Champions League bemachtigd. Het is de eerste keer dat een commerciële zendergroep over de rechten van de Europese topcompetitie beschikt.

UEFA Champions League

De UEFA Champions League wordt vanaf augustus 2015 op een van de vier SBS-kanalen uitgezonden. Aangezien de oefenduels van het Nederland elftal op SBS 6 te zien zijn, is kans groot dat de bijzondere voetbalcompetitie op hetzelfde net wordt vertoond.

SBS

SBS Broadcasting en Sanoma beschikken ook over de online rechten van de UEFA Champions League. Op onder meer Nu.nl en Nusport.nl zullen komend seizoen onder meer de hoogtepunten, clips, goals, standen en statistieken van de wedstrijden in een aparte omgeving te zien zijn.

Sanoma

Peter de Mönnink, CEO van SBS/Sanoma, is blij met de uitzendrechten. “In Nederland heeft de UEFA -als tweede land in de wereld- besloten een digitaal clip pakket te verkopen los van de andere beschikbare rechten. Met de diverse platforms van Sanoma zoals Nu.nl en Nusport.nl betekent dit voor de voetballiefhebber dat naast de wedstrijden op TV ook op onze digitale platforms wedstrijdbeelden te zien zullen zijn en de mooiste goals en hoogtepunten eenvoudig ‘on demand’ terug te kijken zijn", aldus De Mönnink.

De NOS deed dit jaar geen gooi naar de rechten van de UEFA Champions League in verband met de bezuinigingen op de publieke omroep.

Reageren