SBS verplaatst Champions League naar Veronica

14 Juni 2016 09:58 | sport | Door Televizier

© Screenshot SBS 6

De UEFA Champions League en de Supercup zijn volgend seizoen niet op SBS 6 maar bij Veronica te zien. 

Met dit besluit ontlast de zendergroep SBS 6, dat door uitlopende wedstrijden vaak chaotische programmaschema's kende.

Hart van Nederland

De matches wilden nog weleens uitlopen, waardoor op de late avond vaste waardes als Hart van Nederland en Shownieuws noodgedwongen in verkorte versies op een veel later tijdstip werden uitgezonden. Ook verhuisden de rubrieken geregeld naar SBS 9 waar relatief weinig kijkers volgden.

Familiezender

Met de verhuizing naar Veronica is er meer ruimte in het schema. SBS CEO Peter de Mönnink legde in een verklaring het besluit uit: "We zijn in de positie om bij SBS 6 nog meer nieuwe Nederlandse reeksen te gaan uitzenden en dat is niet te combineren met de vaststaande voetbalavonden. We hebben besloten bij SBS 6 met meer eigen Nederlandse programma’s te komen. Ik kan er nog weinig over zeggen, maar je ziet dit najaar daar veel nieuwe titels en ook een aantal nieuwe gezichten.”

Nederlands elftal

Toch verdwijnt niet al het voetbal bij SBS 6. De wedstrijden van het Nederlands Elftal blijven gewoon te zien. Volgens De Mönnink is dat niet meer dan logisch: "Het Nederlands Elftal is meer familie-entertainment en past daarom goed op SBS 6. Maar een wedstrijd met Valencia bijvoorbeeld? Dan gaat het toch meer om de individuele voetballiefhebber."

Rechten

Vorig jaar kocht SBS 6 voor drie jaar de uitzendrechten van de Champions League. De presentatoren, analytici en commentatoren verhuizen gewoon mee van SBS 6 naar Veronica dat volgens de SBS-directeur gaat profiteren van het voetbal. 

Meer over