Smullen van een lang F1-seizoen

28 maart 2021 09:00 | sport | Door Irma Tomas

© Cesar Durione/Red Bull Content Pool

Ronkende motoren, tactische pitstops en mooie inhaalacties. In Bahrein gaat dit weekend het nieuwe Formule 1-seizoen van start. Met een recordaantal van 23 wedstrijden op de kalender en opmerkelijke nieuwe gezichten.

Tekst: Martine van Kuler

Mick Schumacher

Mick Schumacher debuteert als Formule 1-coureur. De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael neemt plaats in een bolide van Haas. De 22-jarige Mick pakte vorig seizoen de wereldtitel in de Formule 2 en mag het nu dus in de koningsklasse proberen. Volgens Tom Coronel zal de Haas hem geen grote successen brengen. "Nee, het is nou eenmaal geen Flintstone-auto, je kunt niet bijtrappen”, zo zegt de coureur op Motorsport.com.

Nieuwe gezichten

Ten opzichte van vorig seizoen heeft er een ware stoelendans plaatsgevonden. Zo kreeg Max Verstappen Sergio Perez als teamgenoot bij Red Bull, is Daniel Ricciardo vertrokken naar McLaren en stapt Carlos Sainz in de Ferrari van Sebastian Vettel. De Duitser op zijn beurt mag het proberen bij Aston Martin. En dan zien we ook nog eens een aantal nieuwe gezichten. Het bekendste is dat van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso. De Spanjaard – die in 2018 zijn laatste GP reed – racet voor Alpine F1. De Japanner Yuki Tsunoda maakt zijn F1-debuut bij AlphaTauri en Mick Schumacher krijgt bij Haas gezelschap van de Russische miljardairszoon Nikita Mazepin.

Langste raceseizoen

Vanwege de coronapandemie was 2020 een mager Formule 1-jaar, met zeventien races. Dat wordt dit seizoen ruimschoots goedgemaakt, want er staat een recordaantal van 23 wedstrijden op de kalender. Vooralsnog is de start komend weekend in Bahrein en eindigt het seizoen pas op 12 december in Abu Dhabi. Opvallend is het debuut van Saoedi-Arabië op de GP-kalender. In december staat een nachtrace door de straten van Djedda op het programma. Het Arabische land heeft een dubieuze reputatie wat betreft het respecteren van de mensenrechten. Amnesty International heeft de coureurs inmiddels opgeroepen zich uit te spreken tegen de mensenrechtenschendingen in het land. 

Formule 1 | zondag | Ziggo sport | 17.00 uur

Meer over