Stoot Oranje door naar de kwartfinale?

29 juni 2014 09:34 | sport | Door Televizier

Zondag speelt het Nederlands elftal in de achtste finale tegen Mexico. Lukt het de mannen van Louis van Gaal om de Mexicanen op te vreten?

Oranje is eerste geworden in poule B en speelt daarom tegen de nummer twee van poule A, Mexico. Oranje ontloopt hierdoor Brazilië, maar het wordt waarschijnlijk een zware wedstrijd voor Oranje. 

Fortaleza

Deze achtste finale wordt gespeeld in Fortaleza, aan de noordoostkust van Brazilië. Een toeristische trekpleister, maar voelt Oranje zich hier ook op z’n gemak? Als aan het begin van de middag (18:00 uur Nederlandse tijd) de bal voor het eerst in beweging wordt gebracht, is het ongeveer 33 graden in Estadio Castelao. De heethoofden uit Mexico zullen minder problemen hebben met de tropische temperatuur.

Nederland – Mexico

De statistieken zijn in het voordeel van Nederland. Mexico heeft geen goede relatie met de achtste finales. Op de laatste vijf WK’s werden de Mexicanen in de achtste finales uitgeschakeld. Ook staat het Noord-Amerikaanse land vijf plaatsen lager op FIFA-ranglijst dan Nederland.

In Mexico is de oranjekoorts inmiddels toegeslagen, het uitshirt kreeg dit jaar de Nederlandse kleur. Zou het komen door de hype #persieing?

Meer over