Sven Kramer tweet in het Koreaans

22 februari 2018 13:56 | sport | Door Televizier

Sven Kramer biedt zijn excuses aan voor het gooien van de medailletegel in het Holland Heineken House. Dat doet hij op een indrukwekkende manier: in het Koreaans!

“Hallo Koreaanse fans,” schrijft Kramer in het Koreaanse bericht. “Ik verontschuldig me mede namens ons team aan de fans die gisteravond in het Holland Heineken House gewond zijn geraakt. Jullie kwamen om mij en ons aan te moedigen. Ik bied mijn excuses aan voor het ontstane ongemak en hoop op een spoedig herstel van diegenen die gewond zijn geraakt.” Ook belooft hij zijn best te doen om de volgende keer beter voor de dag te komen.

Huldiging

De huldiging begon niet al te goed voor de schaatser. Tijdens zijn interview liep de irritatie hoog bij hem op vanwege het rumoerige publiek. “Ik ben hier voor jullie, maar ik kan ook weggaan,” liet hij de mensen weten. Even later kwamen Koen Verweij, Jan Blokhuijsen en Patrick Roest erbij voor de overhandiging van de bronzen medailleschaal. De mannen besloten het loeizware ding in het publiek te gooien in plaats van te overhandigen, waardoor twee vrouwen gewond raakten.

Persverklaring

De schaatsers gingen diep door het stof voor de Koreanen. Eerder vandaag brachten ze een gezamenlijke persverklaring uit om hun excuses aan te bieden. “We hebben direct na dit voorval contact gezocht met de beide dames,” laten ze weten. Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met de twee vrouwen.

Sven Kramer

Of het Koreaanse bericht van de sportman voortkomt uit een talenknobbel of Google translate weten we niet, maar de vertaalfunctie op Twitter laat in elk geval zien dat het excuusbericht bij veel Koreanen in goede aarde valt. “Ik was erg boos, maar ik heb je excuses gelezen. Iedereen kan fouten maken, maar hoe je daarmee omgaat is belangrijker,” zegt een Koreaanse Twitteraar. De meeste Koreanen zijn bereid Svens excuses te accepteren, maar houden hem wel aan zijn belofte. “Blijf altijd je goede kant tonen.”

Lees ook: Dit vond twitterend Nederland van het verlies van Sven Kramer.

Meer over