Met Wesley als analist?

Talpa denkt aan nieuwe voetbaltalkshow voor Veronica

15 juli 2022 09:40 | sport | Door Judith Regeling

© ANP / Gerrit van Keulen
Het is mogelijk dat Nederland binnenkort weer een voetbaltalkshow rijker is. Talpa overweegt namelijk de optie om zender Veronica te verrijken met een praatprogramma op de maandag- en vrijdagavond.

Of het er ook daadwerkelijk komt, blijft nog even de vraag.

Voetbaltalkshow

Nadat Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp besloten om in hun dagelijkse talkshow Vandaag Inside over meer te praten dan alleen voetbal, is er bij de zender een flink gat gevallen. Deze lijkt nu te worden gedicht met een nieuwe voetbaltalkshow die met name op de maandag- en de vrijdagavond op Veronica gaat worden uitgezonden.

Analisten als Wesley Sneijder

Volgens het AD zijn de plannen in een dusdanig ver stadium dat er al gekeken wordt naar betrokken analisten. Zo worden de namen van onder meer Wesley Sneijder, Andy van der Meijde en Wim Kieft al genoemd als betrokkenen. Zij zouden daarmee officieel in de voetsporen treden van Johan, Wilfred en René. Wie het programma gaat presenteren, blijft ook een vraagstuk. Al zal het niemand verbazen als Hélène Hendriks dit gaat doen.

RTL 

Als het programma er daadwerkelijk komt, is dat flinke klap voor RTL. Die zender werkt namelijk momenteel ook aan een soortgelijk praatprogramma ter vervanging van het geflopte VTBL. In dat programma besprak Humberto voetbalzaken met vaste gasten Theo Janssen, Jimmy Floyd Hasselbaink, Bart Nolles en Simon Zijlemans. Of ditzelfde team ook de vervanger voor hun rekening neemt, is onbekend.

Meer over