Eindelijk zijn er beelden

Terugkeer VTBL heeft volgens Theo Janssen nu meer te bieden

8 augustus 2022 11:27 | sport | Door Esther Hut

© ANP

Afgelopen weekend is het voetbalseizoen weer van start gegaan en dat betekent dat er weer geanalyseerd kan worden. Vanavond is dan ook de terugkeer van voetbaltalkshow VTBL op RTL 7 en volgens vaste analist Theo Janssen heeft het programma dit keer meer te bieden.

Onlangs werd al bekendgemaakt dat RTL het voetbalpraatprogramma VTBL nieuw leven wilde inblazen. Humberto Tan presenteerde in 2019 de talkshow, maar werd na vier maanden alweer van de buis gehaald, omdat het programma niet echt uit de verf kwam omdat het geen beelden had van de wedstrijden.

Groot verschil nu

Maar dat is nu anders en praat toch een stuk makkelijker vindt ook Theo Janssen. "Het was voorheen heel lastig om te praten over iets wat er in een wedstrijd gebeurd was, terwijl je er geen beelden bij kon laten zien,” laat de oud-voetballer aan het ANP weten. “Dat hoorden we indertijd ook veel terug van kijkers, dat ze dat toch wel misten. Dat we nu de beelden van de wedstrijden hebben gaat een heel groot verschil maken.”

Frank Evenblij en Simon Zijlemans

Vanaf vanavond gaan we zien of VTBL dit keer wel een blijvertje is. De presentatie ligt nu in handen van Frank Evenblij, die op de maandag presenteert en Simon Zijlemans, die de vrijdag voor zijn rekening neemt. Daarnaast schuiven, naast Theo Janssen, andere vaste analisten aan als Aad de Mos, Ron Vlaar, Anouk Hoogendijk, Hedwiges Maduro en VI-veteraan Jan Boskamp.

Concurrentie

Met de terugkomst van VTBL gaat het programma de strijd aan met aan met het nieuwe Veronica Offside van Wilfred Genee. Niet geheel toevallig zenden zij ook op de maandag en vrijdag uit. VTBL heeft in ieder geval de kans om deze week alvast de kijkers voor zich te winnen, want Veronica Offside begint volgende week pas.

VTBL is vanaf vanavond om 20:30 uur te zien op RTL7.

Meer over