Tom Dumoulin trekt meeste kijkers tijdens Tour de France

25 Juli 2016 16:19 | sport | Door Televizier

© Pro Shots / George Deswijzen

Nu de Tour de France ten einde is, is het tijd voor de NOS om de balans op te maken. De zomer van de NOS staat in het teken van grote sportevenementen en het publiek zit veelvuldig voor de televisie. Maar liefst 14 miljoen Nederlanders keken deze zomer naar de sportuitzendingen van de NOS, stelt de omroep in een persbericht. 

Mensen blijven ook lang zitten voor de sportuitzendingen van de NOS. Zo keek de groep van 14 miljoen mensen deze zomer gemiddeld al 24 uur naar de sportuitzendingen van de omroep. Gemeten vanaf 10 juni, komt dat grofweg neer op een half uur per dag. Oftewel, keurige cijfers.

Tour de France

Volgens de NOS hebben ruim 10,4 miljoen mensen iets van de Tour de France gezien, wat overeenkomt met 66,9 procent van de bevolking. Hoe lang deze groep daadwerkelijk keek, wordt niet duidelijk uit het persbericht. De rechtstreekse uitzendingen van de etappes werden door gemiddeld 748.000 mensen bekeken.

Tom Dumoulin

Het hoogtepunt van de Ronde van Frankrijk was de koninginnerit van zondag 10 juli. Om 17.25 uur zagen bijna 1,9 miljoen Nederlanders Tom Dumoulin de stromende regen trotseren op weg naar zijn eerste overwinning in de Tour. Later zou de Limburger ook nog de tijdrit op zijn naam schrijven.

De Avondetappe

Tijdens de Tour bleek dat De Avondetappe het prima overleeft zonder Mart SmeetsDione de Graaff en Herman van der Zandt trokken gemiddeld 871.000 kijkers. De uitzendingen van 14 en 15 juli komen zelfs in de top vijf van meest bekeken Avondetappes van de afgelopen tien jaar. 

Vrijdag 5 augustus starten de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ook dan doet de NOS uitgebreid verslag.

Meer over