Tom Egbers: Robin van Persie is een van de beste spelers ter wereld

13 juni 2014 06:30 | sport | Door Televizier

Robin van Persie is een van de beste voetballers die de internationale velden siert. Komt het talent van de Oranje-aanvoerder er in het WK 2014 uit?

Tom Egbers

”Het zou kunnen. Robin van Persie is een van de beste spelers ter wereld. Het is een fantastische, stijlvolle, zeer gracieuze voetballer, een wereldspeler. Hij scoorde ook op het afgelopen EK tegen Duitsland, dat lukt niet veel spelers. Van Persie was tijdens het EK van 2012 erg bezig met z’n transfer naar Manchester United. Dat heeft hij nu niet. Sterker nog, als hij internationaal iets wil laten zien, zal hij het nu moeten doen. Komend jaar speelt hij geen internationale wedstrijden; Manchester United heeft zich niet eens geplaatst voor de voorronden van de Europa League. Als het niet het toernooi van Van Persie wordt, dan misschien wel dat van Arjen Robben of Georginio van Wijnaldum. Bij een WK heb je altijd spelers die ineens opstaan. Als Robin niet de sterren van de hemel speelt, kan Nederland toch ver komen. Van Persie is niet zoals Neymar voor Brazilië of Messi voor Argentinië, iemand die het hele team meetrekt. We zijn niet alleen van hem afhankelijk.” 

Hugo Borst

”Ik denk dat hij een aardig toernooi zal draaien, het is zo’n prachtige voetballer. Zo’n stylist, en hij heeft al twee WK’s gespeeld. Hij is op een groot toernooi nooit echt doorgebroken en ik geloof ook niet dat dat dit keer wel gebeurt. Ik ben bang dat Nederland in de tweede ronde op Brazilië stuit en dan te kort heeft meegedaan om indruk te maken. We gaan helaas niet verder komen.” 

Henry Schut

”Van Persie moet wel, anders moet Arjen Robben het in zijn eentje doen. Het zou zomaar kunnen, hij is aanvoerder, misschien vaart hij daar wel bij. Maradona maakte Argentinië in 1986 in zijn eentje wereldkampioen, Zidane deed in 1998 hetzelfde voor Frankrijk, ik hoop de Van Persie ook zoiets kan. Alleen, richting het vorige WK was hij in bloedvorm, liep hij tussen andere sterren, kreeg hij zeven wedstrijden de kans om het te laten zien - en toen lukte het ook niet.”

De analisten van de NOS zien 13 juni 2014 kansen voor het Nederlands elftal.

Meer over