Etappe 5 t/m 8

Tour de France-gids 2019: Alle etappes mét routekaart

17 Juni 2019 14:32 | sport | Door Irma Tomas

© ANP
De renners moeten flink wat heuvels over deze week en dan staat er ook nog een loodzware bergrit op het programma.

Etappe 5: Heuvelrit in de Vogezen
Flink wat heuvelritten in de eerste Tourweek, en de 169 kilometer lange etappe 5 tussen Saint-Dié-des-Vosges en Colmar is er daar een van. Zoals de naam van de startplaats al verraadt, rijdt het peloton ditmaal door de Vogezen. Onderweg heuvels en bergen van verschillende zwaarte, met de klim naar Côte des Cinq Châteaux uit de derde categorie als hoogtepunt. Specialisten als Vincenzo Nibali, Peter Sagan en Matej Mohoric zullen de rit met dikke stift hebben omcirkeld.

Lees ook:

Etappes 9 t/m 12

Etappe 6: Nu al de bergen in
Het gaat al vroeg los deze Tour. Al in de eerste week staat er een loodzware bergrit op het programma. Maar liefst drie bergen uit de eerste categorie krijgen de renners op de 159 kilometer tussen Mulhouse en La Planche des Belles Filles voor de kiezen.

Etappe 7: Peloton houdt zich op de vlakte
Het peloton laat de bergen voorlopig even achter zich en begint aan een eindeloos lange vlakke rit. Maar liefst 230 kilometer scheiden Belfort van Chalon-sur-Saône, waarmee deze etappe de langste van deze Tour is. Onderweg zijn er nauwelijks obstakels van betekenis en dat betekent dat de sprinters zich op mogen maken voor een massale aankomst in de straten van Chalon. Dat betekent weer kansen voor Dylan Groenewegen.

Etappe 8: Voer voor aanvallers
Deze etappe is er echt een voor aanvallers als Alessandro de Marchi en Thomas De Gendt. 200 kilometers scheiden de start in Mâcon van de finishlijn in Saint-Étienne en onderweg krijgen de deelnemers maar liefst zeven beklimmingen te verduren, twee van de derde categorie en vijf van de tweede. Dat betekent dat er naast een ritwinst ook flink wat punten voor de Bolletjestrui te verdienen zijn. 

Lees ook:

Etappes 9 t/m 12

Meer over