Tour de France tot en met 2019 bij NOS

Het Nederlands volk kan zeker tot en met 2019 bij de NOS van de Tour de France genieten. De zender heeft de uitzendrechten van de belangrijkste wielerronde veiliggesteld.

De successen van Bauke Mollema en Laurens ten Dam in de afgelopen Tour hebben het wielrennen goed gedaan. De dopingellende van de afgelopen winter is bijna alweer vergeten. De NOS durfde het daarom wel aan de uitzendrechten te kopen en daarmee eventuele andere kapers op de kust voor te zijn.

Open net

In het pakket zitten ook andere grote wiellerrondes als Luik-Bastenaken-Luik en Parijs-Roubaix. Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS is in zijn nopjes: „Het huidige contract met de ASO loopt nog tot eind 2015. Daar hebben we nu vier jaar aan kunnen vastplakken. Afgelopen zomer heeft opnieuw aangetoond hoe groot en populair de Tour is in ons land en dat Nederland als wielernatie toekomst heeft. Een belangrijke slag, waar we heel tevreden mee zijn. Zeker als je ziet hoe andere spelers in de Nederlandse markt hun best doen om naast voetbal andere belangrijke sportrechten te kopen. Dit mooie pakket is en blijft dus voorlopig bij de NOS te zien op het open net.”

Reageren