Veronica neemt KNVB Beker en Jupiler League over van SBS6

13 Juli 2016 11:01 | sport | Door Televizier

© Pro Shots / Kay Int Veen

In navolging van de UEFA Champions League, zendt Veronica vanaf komend seizoen alle samenvattingen en de halve finales van het KNVB Bekertoernooi uit. Ook de samenvattingen van de wedstrijden in de Jupiler League verhuizen van SBS 6 naar Veronica. 

Bastiaan van Dalen, zendermanager van Veronica, is blij met de komst van de twee competities. "De KNVB Beker is één van de twee grote prijzen in Nederland, waarbij iedereen -van de beste profs tot en met de beste amateurs - kans maakt op Europees voetbal."

"Samen met de UEFA Champions League, het meest prestigieuze Europese toernooi, bieden wij de kijker nu voetbal van topamateurs en lokale profclubs tot en met de wereldsterren van Barcelona, Real Madrid en Bayern München. Volop actie op alle velden!”

SBS 6

De finale van de KNVB Beker en de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal worden wel uitgezonden bij SBS 6, omdat deze al om 18.00 uur beginnen, de tijd dat Veronica pas kan starten met de uitzendingen. Ook de oefenduels van Oranje blijven bij familiezender SBS 6, want deze wedstrijden zijn voor het hele gezin. 

Rijker aanbod van de zendergroep

Peter de Mönnink, CEO van SBS Broadcasting, sprak eerder over de verschuiving van de UEFA Champions League naar Veronica. “We staan nog steeds achter de beslissing om de UEFA Champions League tot nu toe bij SBS6 uit te zenden, maar voor het aankomend seizoen ligt de situatie anders."

"We zijn in de positie om bij SBS6 nog meer nieuwe Nederlandse reeksen te gaan uitzenden en dat is niet te combineren met de vaststaande voetbalavonden.", vervolgt De Mönnink. "Veronica heeft het profiel en de programmering om met de UEFA Champions League ook iets moois mee neer te zetten. De kijker gaat dus profiteren van een rijker aanbod van onze zendergroep."

Meer over