Met een dagelijkse talkshow

Viaplay maakt Formule 1-tiendaagse ter ere van de Dutch Grand Prix in Zandvoort

18 augustus 2022 10:27 | sport | Door Irma Tomas

© Frits van Eldik
Viaplay trekt alles uit de kast voor de Formule 1-race in Zandvoort. De race zelf is op zondag 4 september maar Viaplay start al op vrijdag 26 augustus met de uitzendingen. En dat gaat 10 dagen door. En niet vergeten: je kunt de Dutch Grand Prix gratis zien, ook zonder abonnement op Viaplay.

Het is de tweede achtereenvolgende jaar dat Zandvoort weer een plekje op de F1-racekalender heeft gekregen. 2021 was een doorslaand succes bij publiek en coureurs en 2022 gaat dat hopelijk evenaren. Vorig jaar was Ziggo nog aan zet als het gaat om de uitzendingen rondom de Grand Prix, dit jaar is het de beurt aan Viaplay. En zij nemen geen halve maatregelen. 

Grand Prix van België

De aftrap van de Formule 1-tiendaagse is op vrijdag 26 augustus, als vanaf 14.00 uur op het circuit van Spa Francorchamps de eerste vrije training voor de Grand Prix van België plaatsvindt. Traditiegetrouw stikt het bij de Grand Prix van België van de Nederlandse fans die Max Verstappen komen toejuichen en dat zal dit jaar niet anders zijn. Vrijdagavond presenteert Amber Brantsen de talkshow Shakedown, waarin op de eerste dag wordt teruggekeken.

Zaterdag 27 augustus vanaf 16.00 uur wordt de kwalificatie voor de Grand Prix van zondag verreden, voorafgegaan door de derde vrije training om 13.00 uur. Op zondag 28 augustus gaat de race in België om 15.00 uur van start.

Grand Prix van Nederland

Daarna verhuist het circus naar Nederland waar Amber van maandag 29 augustus tot en met zaterdag 3 september dagelijks tussen 20.30 en 21.30 uur, de talkshow Zandvoort Shakedown presenteert. Tot en met woensdag gebeurt dit vanuit de studio in Hilversum, waarna de talkshow zich vanaf donderdag verplaatst naar het circuit van Zandvoort.

Behalve Amber Brantsen zijn Tom Coronel, Christijan Albers en Giedo van der Garde ook van de partij. Daarnaast schuiven verschillende analisten aan, terwijl pit-reporter Stéphane Kox en verslaggevers Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk het laatste nieuws vanaf het circuit brengen. Van vrijdag tot met zondag wordt het team aangevuld met Anne-Marie Fokkens, die verslag doet van de oranje-invasie in Zandvoort. 

Meer over