Succesvolle Nederlandse ploeg

Videoland maakte Tour de France-documentaire Jumbo-Visma

29 juli 2019 11:42 | sport | Door Irma Tomas

© ANP
Videoland heeft een goede Tour de France uitgekozen voor een documentaire over Jumbo-Visma. De Nederlandse wielerformatie was een van de succesvolste ploegen van de Tour.

Steven Kruijswijk werd derde in het eindklassement. Mike Teunissen, Wout van Aert en Dylan Groenewegen wonnen ieder een etappe, het team won de ploegentijdrit en Teunissen was ook nog eens de eerste Nederlandse gele trui-drager sinds dertig jaar. Dieptepunten waren er ook, de val van Van Aert en de diskwalificatie van Tony Martin gingen Jumbo-Visma niet in de koude kleren zitten.

Unieke docu

Al met al een prima jaar voor een documentaire over de enige Nederlandse wielerploeg in de Tour. Volgens het persbericht gaan we een spektakel zien: 'Achter deuren die normaal gesproken gesloten blijven zijn alle hoogte- en dieptepunten vastgelegd. Intense beelden en verhalen vanuit onder andere de teambus, de ploegleidersauto, het hotel, de slaapkamers en uiteraard de vele schitterende etappes. Alles wordt samengebracht tot een unieke documentaire die vanaf 31 augustus te zien is bij Videoland.' 

Meer over