Novaccinatie

Visum Novak Djokovic ingetrokken: tennisser doet niet mee aan Australian Open

14 januari 2022 10:55 | sport | Door Ingelise De Vries

© ANP / EPA
De Servische tennisser Novak Djokovic kan niet meedoen aan de Australian Open. Het Australische ministerie van Immigratie heeft zijn visum ingetrokken.

Niet alleen kan Novak Djokovic niet meedoen aan het bekende tennistoernooi, ook mag hij de komende drie jaar Australië niet in. Minister van Immigratie heeft volgens een verklaring gehandeld op "gronden van gezondheid en goede orde".

Alleen onder bepaalde omstandigheden mag de Tsjechische topsporter het land nog in.

Visum Novak Djokovic ingetrokken

Vorige week werd Djokovic's visum ook al ingetrokken, de twintigvoudige kampioen zou niet kunnen bewijzen dat hij een medische vrijstelling had gekregen. Daarmee zou hij zonder coronavaccinatie het land in mogen.

Via een rechtszaak probeerde de tennisser vervolgens zijn uitzetting te voorkomen. De rechter gaf hem gelijk, waarop hij zijn quarantainehotel mocht verlaten. 

Vanuit zijn functie als minister, besloot Hawke vervolgens te kijken of hij het visum alsnog kon intrekken. Na onderzoek kwamen er verschillende onregelmatigheden naar boven.

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Novak Djokovic (@djokernole)

Niet gevaccineerd en coronaregels overtreden

Djokovic heeft onder andere een interview gegeven aan een Franse journalist, terwijl de tennisser wist dat hij positief getest was op het coronavirus. De journalist is niet ingelicht over zijn besmetting.

Daarnaast gaf hij bij aankomst in Australië aan in de twee weken voor aankomst niet te hebben gereisd, terwijl hij in Spanje is gezien. Daarvoor bood de sporter zijn excuses aan. In Spanje onderzoekt men inmiddels ook of Djokovic de coronaregels heeft overtreden tijdens zijn verblijf.

Alle wedstrijden tijdens de Australian Open zijn vanaf maandag 17 januari te zien op Eurosport. De NOS zendt dagelijks in Studio Sport ook alle samenvattingen uit.

Meer over