Humberto Tan blikt vooruit op de Champions League

14 september 2021 06:00 | sport | Door Redactie Televizier

© William Rutten

Deze week begint de poulefase van de Champions League, met daarin Ajax. Humberto Tan presenteert dit seizoen de Champions League-avonden op RTL 7. Hij is daarmee terug bij zijn oude liefde.

Wat betekent het voor jou persoonlijk dat je de Champions League mag presenteren?

“Ik ben terug bij een van mijn liefdes op de televisie, erg leuk. De laatste keer dat ik het voetbal presenteerde was bij de NOS, ruim vijftien jaar geleden. Maar ik heb de afgelopen jaren gelukkig nog veel voetbal kunnen kijken. Het Nederlands elftal bijvoorbeeld, maar ook de Nederlandse competitie op vooral ESPN.”

Hoe gaat jullie CL-programma eruitzien?

“Het wordt in ieder geval een gepassioneerd programma. Dat kan niet anders met Jan Boskamp, Dirk Kuijt, Ron Vlaar en Wesley Sneijder als analisten aan mijn zijde. Met Wesley zit er ook een winnaar van de Champions League tussen, dat is natuurlijk altijd prettig. Hij kent, voelt en ruikt wat de spelers van nu kennen, voelen en ruiken. We willen zo veel mogelijk laten zien van Ajax. Het uit de bus stappen van de spelers, het klikken van de noppen in de spelerstunnel... Dat gevoel. We schakelen een paar keer met de verslaggever ter plekke en nemen ruim de tijd voor de voorbeschouwingen.”

Wat verwacht je zelf van het seizoen 2021-2022?

“Alle ogen zijn gericht op Paris Saint-Germain, door die bizar sterke voorhoede met Neymar, Mbappé en Messi. Als zij niet de favoriet voor de titel zijn, wie dan wel? Dit team lijkt rechtstreeks weggelopen uit een FIFA-spelletje. Ik hoop ook dat Ajax het goed doet. Of Ajax ooit nog het niveau van 2018-2019 gaat halen? Waarom niet? De halvefinaleplaats van dat seizoen had niemand vooraf zien aankomen en ook toen zei ‘men’ dat succes van een Nederlandse ploeg in de Champions League niet mogelijk zou zijn. We hebben gezien wat die voorspellingen waard zijn. Dus onmogelijk? Nee! Bijna onmogelijk? Ja!”

 

Champions League, op dinsdag 14 en woensdag 15 september om 20.00 uur op RTL 7

Meer over