Voetbal: Japan vs Nederland

Het nationale voetbalteam van Japan is voor een trainingskamp in ­België en speelt voor de gelegenheid een oefen­wedstrijd tegen Oranje.

Het Aziatische land is een leuke tegenstander voor Oranje. Ten eerste treffen de mannen van Louis van Gaal een team dat zich ook voor het WK heeft gekwalificeerd. Bovendien heeft bondscoach Zaccheroni goede spelers tot zijn beschikking, met als blikvanger Manchester United-middenvelder Shinji Kagawa. Verder komen de Nederlanders oude bekenden als ex-VVV’ers ­Keisuke Honda en Maya Yoshida tegen. Ook Mike Havenaar verschijnt mogelijk binnen de lijnen. De Vitesse-spits van ­Nederlandse komaf komt uit voor het land van de rijzende zon.

Arjen Robben

Nederlands elftal-speler Arjen Robbie liet voor de camera's van de NOS merken dat hij niet direct enthousiast is over België als locatie voor de interland. „Ik vind het niet zo leuk, maar het is nu eenmaal zoals het is. Ik heb wel liever België dan Japan, moet ik zeggen.” De reden dat de Japanners niet naar Nederland afreizen is omdat zij de organisatoren zijn van de wedstrijd. De regels stellen dat de wedstrijd dan niet in Nederland gespeeld mag worden.

Honda

Robben verwacht dat Nederland zeker niet makkelijk zal winnen van de Japanners: „Ik ken behoorlijk veel Japanners die in de Bundesliga spelen. En in Keisuke Honda en Shinji Kagawa hebben ze misschien wel hun beste spelers. Ze beschikken gewoon over een goede ploeg. Dat wordt een lastig karwei zaterdag."

Reageren