Volledige TT Assen live op Eurosport 1

17 juni 2016 11:14 | sport | Door Televizier

© Discovery/Eurosport

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni 2016 vindt de 86e TT op het circuit van Assen plaats. Eurosport 1 zendt iedere sessie van de Nederlandse Grand Prix live uit.

Assen maakt zich op voor het evenement van het jaar. De TT van Assen is ieder jaar een publiekstrekker voor motorliefhebbers. Fans die niet aanwezig kunnen zijn, worden door Eurosport op hun wenken bediend.

Hoogtepunt van het jaar

De TT van Assen is het absolute hoogtepunt van het Nederlandse motorsportseizoen. Ieder jaar verzamelen meer dan 130.000 motorsportfanaten zich op en rond het circuit om toppers als Valentino Rossi, Marc Márquez (foto), Jorge Lorenzo en Dani Pedrosa aan te moedigen.

Garantie voor spektakel

De Nederlandse Grand Prix staat garant voor sensatie. Vorig jaar ontstond er een heroïsch gevecht tussen Rossi en Márquez, dat uiteindelijk na een aanvaring in de laatste bocht werd gewonnen door de Italiaanse superster.

Volledig live

Eurosport bezit exclusief de uitzendrechten van de MotoGP en de sportzender zendt vrijwel elke Grand Prix alle trainingen, kwalificaties en races live uit op Eurosport 1. De verslaggeving bestaat uit uitgebreide reportages, interviews en analyses met onder meer bekende (oud) coureurs, talenten en prominenten uit de Nederlandse racewereld.

Bonuskanalen

Voor wie de televisie-uitzending niet genoeg is, biedt de zender de Eurosport Player. Deze betaalde service biedt toegang tot acht bonus kanalen, waaronder spectaculaire on-board- en helikopterbeelden. De Eurosport Player is beschikbaar voor PC, Mac, mobiel, tablet, Xbox en Connected TV.

Nederlands tintje

Helaas rijdt er geen Nederlander in de koningsklasse van de motorsport, maar in de opstapklasse Moto3 hebben we met Bo Bendsneyder wel een Nederlandse troef. De zeventienjarige Rotterdammer eindigde in de vorige race in de punten en hij zal gebrand zijn om goed te scoren voor zijn thuispubliek.

Vertrouwde commentatoren

Het commentaar bij alle MotoGP-sessies wordt verzorgd door Diederick de Vries en Patrick van den Goorbergh. Samantha van Wijk zal de reportages en analyses presenteren. Klik hier voor een promo.

Programmering Eurosport 1

Vrijdag 24 juni

09:00 - Moto3 - Vrije training

09:45 - MotoGP - Vrije training

10:45 - Moto2 - Vrije training

13:00 - Moto3 - Vrije training

14:00 - MotoGP - Vrije training

15:00 - Moto2 - Vrije training

Zaterdag 25 juni

09:00 - Moto3 - Vrije training

09:45 - MotoGP - Vrije training

10:45 - Moto2 - Vrije training

12:30 - Moto3 - Kwalificatie

13:15 - MotoGP - Kwalificatie

15:00 - Moto2 - Kwalificatie

Zondag 26 juni             

09:00 - Warming Up

11:00 - Moto3 - Grand prix

12:20 - Moto2 - Grand Prix

14:00 - MotoGP - Grand Prix

Meer over