Gloednieuw voetbalprogramma

VTBL met Humberto Tan begint

20 januari 2019 11:05 | sport | Door Irma Tomas

© William Rutten
Humberto Tan trapt af met VTBL, het nieuwe sportprogramma van RTL 7 waar alles draait om voetbal. Voor Humberto voelt de voetbalshow als thuiskomen.

Van VI naar VTBL
VTBL vult de leegte op die Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp achter zich lieten toen ze de overstap naar Veronica maakten. Toen Humberto Tan werd benaderd voor de klus, wilde hij echter niet door onder de vlag van Voetbal inside: “Nee, dat is niet mijn programma. Dat is hun programma. Ik zou het ook gek vinden als ik dat zou hebben overgenomen”, zo verklaarde hij in De perstribune op NPO Radio 1.

Bescheiden begin
In VTBL draait alles om volksport nummer één: van Champions League tot Eredivisie. De verwachtingen zijn hooggespannen, Voetbal inside was één van de pijlers van RTL 7. Van haar opvolger wordt daarom veel verwacht, toch blijft Humberto realistisch: “VI was natuurlijk immens succesvol op RTL 7 en het zou arrogant en dom zijn om te denken dat je dat meteen kunt evenaren. Dat is ook helemaal niet de bedoeling. We willen op de eerste plaats met de zender weer aanwezig zijn in de voetbalwereld.”

Natte haren
Om die reden wil Humberto aan tafel niet uitsluitend met analisten praten, zoals in veel andere programma’s wel gebeurt: “Ik hoop dat er ook spelers van het weekend langskomen, de mannen met natte haren die net van het veld komen. Dat zie je alleen bij De Tafel van Kees, maar dat zit achter de decoder, dus dat kan een onderscheidend onderdeel zijn. Verder gaat het vooral om de sfeer aan tafel.”

Samen is niet alleen
Humberto krijgt in VTBL versterking van diverse sidekicks. Oud-spelers Theo Janssen en Jimmy Flloyd Hasselbaink zijn vaste gasten aan tafel. Simon Zijlemans houdt alle social media perikelen van spelers in de gaten en Bart Nolles brengt tijdens de live-uitzending het allerlaatste voetbalnieuws. Daarnaast schuiven wekelijks wisselende analisten, journalisten en (oud)spelers aan om te praten over belangrijkste bijzaak in het leven.

Concurrentie
VTBL
heeft geduchte concurrentie om 20.00 uur op zondagavond. NPO, SBS en ook RTL zenden dan haar populairste programma’s uit, maar Humberto ziet het juist als kans: “Het is niet het makkelijkste tijdstip, maar het kan ook het beste tijdstip zijn omdat je net na Studio sport zit en voor Studio voetbal. Dat biedt een kans voor mensen die nog wél voetbal willen zien.”

Comeback
VBTL voelt voor Humberto als thuiskomen. RTL Late Night slokte de afgelopen jaren het gros van zijn tijd op, maar de 53-jarige presentator heeft meer sportprogramma’s dan reguliere tv-shows gemaakt. Van Studio sport tot Eredivisie live en van RTL via Talpa naar de NOS en terug. Kortom, Humberto leeft sport en staat te popelen de aftrap te geven.

VTBL, zondag - RTL 7 • 20.00 uur

Meer over