Waarom begint de Tour de France-uitzending altijd zo laat?

De uitzending van de Tour de France begint altijd ettelijke uren na de eigenlijke start van de Tour de France. Doodzonde toch? Waarom is dat eigenlijk?

De Tour de France is in volle gang en elke dag zitten minstens 1 miljoen Nederlanders voor de televisie om de renners live in actie te zien. Al die mensen missen alleen wel altijd het begin van de etappe. De NOS gaat pas uitzenden wanneer de halve koers al gereden is, en dat terwijl juist het begin van een etappe vaak zo interessant is.

Thijs Zonneveld

Dan worden de lijnen uitgezet door de verschillende ploegen. Dan wordt er aangevallen en krijgen de kopgroepen gestalte. Waarom is dat toch? Het zou toch veel leuker zijn om een etappe van begin tot eind te zien? Ook wielerjournalist Thijs Zonneveld baalde op Twitter al van het gebrek aan beelden.

En hij kreeg bijval.

NOS

Wij gingen met die vraag naar de NOS en het antwoord is duidelijk, doch ietwat onbevredigend. Persvoorlichter Anja van Ginhoven: „De 'aanbieding' van de beelden (dat doet de Franse tv, niet de NOS) begint niet eerder. Onze uitzending kan dus ook pas beginnen vanaf het moment dat de tv-coverage begint.” Het lijkt er dus op dat er niets aan te doen valt, de Fransen bepalen in dit geval.

Reageren