Waarom het misging met Hein Vergeer op de Olympische Spelen

8 Januari 2014 16:40 | sport | Door Televizier

Hein Vergeer is een van de beste schaatsers die Nederland ooit had. Maar op de Olympische Spelen op Calgary zakte Hein door het ijs.

Lees het artikel hieronder verder

Het laatste streaming nieuws

Mogelijk gemaakt door guidinc.nl

Turbo Review: Pixar-animatiefilm Luca op Disney Plus

Meer film & serie nieuws

Midden jaren 80 was Hein Vergeer dé schaatsheld van ons land. Hij werd tweemaal Europees en wereldkampioen en moest de held worden van Calgary. Maar in het laatste jaar voor deze Spelen ging het plotseling bergafwaarts. Na een val tijdens de training presteerde Vergeer niet meer en niemand wist precies waarom niet. Hein vertelt in Andere Tijden Sport over die bewuste Olympische Spelen in 1988, die uitliepen op een drama.

Een goede dag

Onverwacht kwam de mislukking voor hem niet, want eigenlijk wist Hein voor de Spelen al dat het niet goed zat: „Er was iets fout, maar ik wist niet wat het was en kwam er niet doorheen. Maar ik hoopte op die ene goede dag.” Ondertussen trainde hij keihard om toch te kunnen knallen in Calgary.

Roemloos ten onder

Tevergeefs: de man uit Haastrecht kon de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken. De fans rekenden op olympische plakken, het werden een dramatische 24ste, 15de en een 27e plaats. Het publiek dat hem eerst zo hartstochtelijk had toegejuicht, floot hem nu uit. Vergeer stopte na de Spelen roemloos in 1988. en ontdekte pas jaren later waarom het zo vreselijk misging.

Meer over