Nieuw akkoord

Wedstrijden in de Eredivisie blijven tot medio 2030 te zien bij ESPN

10 oktober 2023 19:36 | sport | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
ESPN heeft zich voor de komende jaren verzekerd van de liverechten van de Eredivisie. De sportzender mag tot medio 2030 de wedstrijden uit de vaderlandse competitie blijven uitzenden.

Het huidige contract van ESPN met de Eredivisie CV en de achttien eredivisieclubs liep tot medio 2025. Met het akkoord zou in totaliteit een bedrag van 750 miljoen euro gemoeid zijn. Naast ESPN had ook een consortium van telecompartijen, waaronder KPN en VodafoneZiggo, belangstelling voor de rechten. Eerder deze maand lieten zij weten dat er volgens hen geen eerlijk biedingsproces had plaatsgevonden, waarop zij zich terugtrokken.

Samenvattingen

Volgens de Eredivisie CV is er met het akkoord toegewerkt naar een resultaat dat "recht doet aan de waarde van het Nederlands betaald voetbal, continuïteit biedt voor de komende jaren en mogelijkheden biedt om de eredivisie(clubs) commercieel en (inter)nationaal verder te ontwikkelen". Naast de deal voor de wedstrijden in de Eredivisie hebben ook clubs uit de Keuken Kampioen Divisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie baat bij het akkoord. Ook hun wedstrijden zijn vanaf volgend seizoen allemaal rechtstreeks te bekijken op ESPN. De samenvattingen van de wedstrijden uit de Eredivisie worden op dit moment uitgezonden door de NOS. Het is nog niet duidelijk of dat het geval blijft.

Meer over