Wielerfans missen Mart Smeets en maken virtuele Avondetappe op Twitter

7 juli 2015 23:54 | sport | Door Televizier

© ANP - Kippa - NOS

Twitterend Nederland creëerde dinsdagavond bij gebrek aan de wielertalkshow van Mart Smeets een eigen Avondetappe. Met de hashtag #virtueleavondetappe.

Geen Mart Smeets op een terras of bij een kasteel. Geen grote glazen rode wijn. Geen muziek van Dalida. Dit jaar worden de Tour de France-dagen voor het eerst sinds tijden niet afgesloten door de iconische talkshow De Avondetappe.

In plaats daarvan heeft de NOS gekozen voor een nieuw vooravondprogramma: Studio Tour, met Dione de Graaff en Gert van 't Hof. Toch zijn er veel wielerfans die Mart missen, bleek dinsdagavond maar weer eens op Twitter, toen zij spontaan een 'virtuele Avondetappe' creëerden. Hoe ging dat?

Wachten op Mart

Wielerfan Léon Geuyen (@gasolinebrother) liet iets voor elven weten dat hij De Avondetappe miste zo rond dit tijdstip. Een andere fanatiekeling, Jos van Nierop (@wielerplaatjes), bracht toen het balletje aan het rollen.


Dat liet Léon zich geen twee keer zeggen. Hij introduceerde de hashtag #virtueleavondetappe:


Virtuele Avondetappe

Binnen no time was de virtuele Avondetappe trending topic. Twitteraars grapten en grolden erop los en het regende 'quotes' van Mart. Een selectie:


Woensdagavond is er mogelijk weer een virtuele Avondetappe. Wij kijken er alvast naar uit!

Lees ook:
"RTL wilde Mart Smeets in Tour du Jour"

Meer over