Wielerploeg Vacansoleil praat niet meer met Tour de Jour

20 juli 2013 13:54 | sport | Door Televizier

Vacansoleil wil de rest van de Tour de France niets meer te maken hebben met verslaggevers van Tour du Jour. De wielerploeg vindt dat presentator Wilfred Genee de fout in is gegaan.

Genee zei tijdens een uitzending van het RTL 7-programma dat ploegleider Jean-Paul van Poppel naar huis was gegaan vanwege een ruzie met collega Aart Vierhouten. Volgens Vacansoleil is daar niks van waar en ging Van Poppel naar huis om privé-redenen. Vacansoleil wilde dat Genee excuses aan zou bieden, maar dat weigert de presentator.

Zuiver journalistiek

Ploegbaas Daan Luijkx in een reactie: "Wij begrijpen dat een journalist en een team vaak een ander doel dienen, maar we moeten wel kunnen werken op basis van vertrouwen en zonder dat er mensen beschadigd worden." Programmadirecteur Marco Louwerens van RTL 7 blijft achter Tour de Jour staan. Hij vindt dat Genee en de redactie zuiver journalistiek werk hebben geleverd.

Michael Boogerd

De relatie tussen Vancansoleil en Tour du Jour was al gespannen na uitspraken van vaste tafelgast Michael Boogerd. Hij vertelde dat hij in het verleden nogal negatieve ervaringen had met Hilaire van der Schueren van Vacansoleil beschuldigde Van der Schueren zelfs van maffiapraktijken. Daarop reageerde renner Johnny Hoogerland zwaar beledigd.

 

Meer over