Proefaflevering

Wilfred Genee experimenteert met Veronica Inside Kids

9 Januari 2019 09:53 | sport | Door Televizier

© ANP
De nieuwe generatie weet een hoop over voetbal. Dat vindt Wilfred Genee. Daarom stort hij zich op een nieuw televisieformat en neemt hij een proefaflevering op van Veronica Inside - maar dan voor kinderen.

Het nieuwe programma heet voorlopig Veronica Inside Kids. Dat vertelt de presentator aan het AD. Hij kwam op het idee voor een juniorvariant van Veronica Inside toen hij een keer langs de lijn stond. "Dan hoor ik jongens en ook meisjes teksten uitkramen waarvan ik denk: die zouden bij ons aan tafel niet misstaan."

Pilot

Hij voegde daad bij woord en toen John de Mol ook enthousiast bleek, ging Wilfred met het idee aan de slag. Het resultaat: een proefaflevering. "De bedoeling is dat ik het eerst zelf ga presenteren tijdens die pilots, want je moet natuurlijk wel de juiste voorzetjes gaan geven", vertelt de presentator. "Maar ik heb eigenlijk al een mannetje in mijn hoofd die het ook zou kunnen presenteren. Dat gaan we zondag ook uittesten."

Veronica Inside Kids

Johan Derksen en René van der Gijp blijven even achterwege in Veronica Inside Kids, dat wellicht online zal verschijnen. Ze moeten hun plaatsje afstaan aan, jawel, kinderen. Wilfred: "Dus eigenlijk hetzelfde format, aan dezelfde tafel, maar dan met kinderen tussen de negen en twaalf à dertien jaar. Maar wel een kortere versie."

Meer over