Wilfred Genee in gesprek over vervolg op Wat Gaat Er Nu Door Je Heen?

1 juni 2016 13:27 | sport | Door Televizier

© Kastermans - RTL

Wilfred Genee praat met RTL over een tweede seizoen van zijn talkshow Wat gaat er nu door je heen?. De eerste reeks scoorde niet denderend, maar Wilfred is hoopvol.

Wat gaat er nu door je heen? behaalde dit voorjaar zeer magere kijkcijfers op RTL 7. Gemiddeld keken er zo'n 200.000 mensen naar het programma, waarin Wilfred steeds een uur lang met één gast sprak aan de hand van historische sportfragmenten.

Vervolg

Ondanks deze tegenvallende score is RTL geïnteresserd in een nieuwe reeks. "Heel gek is dat, maar de critici waren er best enthousiast over", zegt Wilfred op radiozender 100%NL. "Dat gold ook voor de directie van RTL, dus er wordt nu gekeken naar een vervolg."

Twee keer Genee

Wilfred hoopt wel op een ander uitzendtijdstip en een andere zender voor zijn talkshow. "Niet lullig bedoeld naar RTL 7, maar eigenlijk scoren naast Voetbal Inside de meeste programma’s daar nou niet direct de allerhoogste kijkcijfers." Het eerste seizoen was op maandag te zien, direct na Voetbal Inside. Ook dat was misschien niet slim, vindt Wilfred. "Twee keer Genee achter elkaar is wel heel veel."

Niet van de buis

Toen Wat gaat er nu door je heen? in april na zes afleveringen plaatsmaakte voor de quiz Matchwinner, suggereerden enkele media dat de talkshow van de buis werd gehaald. Wilfred gaf toen aan dat er sowieso maar zes afleveringen gepland waren en dat de toekomst van zijn praatprogramma nog onzeker was. Inmiddels zijn de gesprekken met RTL dus begonnen.

Beau van Erven Dorens

Voor het eerste seizoen Wat gaat er nu door je heen? strikte Wilfred een indrukwekkend gastenlijstje: hij mocht Matthijs van Nieuwkerk, Peter R. de Vries, Beau van Erven Dorens, Bram Moszkowicz, Freek de Jonge en Albert Verlinde aan de tand voelen. Sommige van deze heren waren achteraf niet blij met Wilfreds harde interviewstijl. Beau was bijvoorbeeld not amused. "We zouden een soort Zomergasten met sportfragmenten doen, maar je krijgt de hele tijd de ene bash na de andere om je oren."


Meer over