'Het decor is wel mooi!'

Wilfred Genee reageert op catastrofale start VTBL

15 augustus 2022 19:33 | sport | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Veronica offside-presentator Wilfred Genee heeft voor de camera van RTL Boulevard voor het eerst gereageerd op de slechte start van concurrent VTBL

Wilfred deed ter promotie van de start van zowel Veronica offside als Vandaag inside een interview met Lex Uiting (foto, rechts) van RTL Boulevard. Uiteraard wilde de verslaggever weten wat Wilfred van VTBL vond.

Kijkcijfers

VTBL is geprogrammeerd als rechtstreekse concurrent van Veronica offside en mag wel beelden van de Champions League duels uitzenden. Een groot voordeel, maar de kijkcijfers zijn tot nu toe om te huilen. De eerste twee afleveringen trokken respectievelijk 126.000 en 89.000 kijkers naar RTL 7.

Compliment

Genee wilde eigenlijk geen commentaar geven en probeerde daar beleefd onderuit te komen door te stellen dat hij niet kon antwoorden wat hij goed of slecht vond. Uiting drukte door: een compliment kon er toch wel vanaf? Wilfred was de beroerdste niet: "Ik vind dat het decor er mooi uit ziet, haha. Serieus waar!" Dan serieus: "Je voelt aan dat het allemaal nog een beetje op gang moet komen. En dat is iets dat ik me heel goed kan voorstellen."

Ook gaf hij aan het spijtig te vinden dat beide sportprogramma's lijnrecht tegenover elkaar geprogrammeerd staan.

Meer over