Wat kunnen we verwachten?

Wilfred Genee vanavond van start met nieuwe voetbalshow Veronica Offside

15 augustus 2022 11:59 | sport | Door Esther Hut

© ANP

Na een vakantie van twee maanden mag Wilfred Genee weer aan de bak. Vanavond is hij niet alleen terug met Vandaag Inside, maar ook het nieuwe voetbalpraatprogramma Veronica Offside staat in de startblokken. Wat kunnen we er precies van verwachten?

Wilfred kent natuurlijk de klappen van de zweep als het gaat om een voetbal talkshow. Nu hij een seizoen lang met René van der Gijp en Johan Derksen de actualiteiten heeft doorgenomen in Vandaag Inside, is het nu weer tijd om alleen maar over voetbal te praten. Maar volgens Wilfred hoeven we geen Veronica Inside 2.0 te verwachten.

Zonder Johan en René

In Veronica Offside krijgt Wilfred gezelschap van oud-voetballers Andy van der Meijde, Wesley Sneijder en Wim Kieft. Zij zijn aangesteld als vaste analisten. Samen met wisselende gasten bespreken zij elke maandag- en vrijdagavond alles wat er maar is gebeurd in de voetbalwereld.

"Ik vind voetbal nog steeds geweldig. Ik kijk er heel graag naar en ik praat er graag over. Johan wilde een programma maken waarin specifiek de actualiteit besproken wordt, ik voelde die behoefte minder. Maar tot nu toe vind ik het erg leuk. Ik ben blij dat ik daarnaast weer iets kan maken dat echt over voetbal gaat,” zegt Wilfred tegen het ANP.

Concurrentie

De presentator heeft dit keer concurrentie in de vorm van het nieuwe RTL-programma VTBL. Dat ook op de maandag- en vrijdagavond wordt uitgezonden. Alhoewel concurrentie nog maar de vraag is, want de eerste week leverde VTBL nog geen bijster goede kijkcijfers op. De eerste uitzending trok 126.000 kijkers en afgelopen vrijdag zaten er nog maar 89.000 mensen voor te buis.

Morgen weten we in ieder geval hoeveel kijkers Wilfred weet te trekken naar Veronica. En of VTBL weer een kort leven beschoren is.

‘Helemaal klaar voor’

Wilfred liet dit weekend nog weten er helemaal klaar voor te zijn. “Ik heb gisteren zowel Wesley als Andy gesproken. En ik heb Wesley twee minuten aan de telefoon gehad en Andy drie minuten en we zitten er helemaal in. We zijn er klaar voor en het wordt een topshow,” vertelde de presentator lachend aan Shownieuws.

Veronica Offside is maandagavond te zien om 20:25 uur op Veronica en direct daarna om 21:38 uur volgt Vandaag Inside op SBS6.

Meer over