Voetbal

Wilfred Genee wil Veronica Inside korter maken

7 januari 2019 11:30 | sport | Door Televizier

© ANP
Je zou denken dat mannen als Wilfred Genee maar niet uitgepraat raken over voetbal, maar kennelijk zitten daar grenzen aan. De voetbalexpert bekent aan het AD dat hij de afleveringen van Veronica Inside het liefst korter zou maken.

De presentator zit samen met Johan Derksen en  René van der Gijp tweewekelijks aan tafel om al het voetbalnieuws door te nemen in het programma Veronica Inside. De afleveringen duren twee uur, maar als het aan Wilfred Genee ligt, komt daar snel verandering in. 

Veronica Inside

"Kijk, soms werkt het best goed", vertelt Genee over de kwestie. "De maandagavond gaat soms moeiteloos, zeker als het een goed weekend is geweest. Op vrijdag is het vrij lastig, want dan is er vaak door de week niet gevoetbald." Zoeken naar onderwerpen is voor niemand leuk, dus stelt de analist voor om de afleveringen korter te maken. Genee: "Je zou ervoor kunnen kiezen om dan bijvoorbeeld de vrijdag in te korten of een onderdeel toe te voegen, maar daar wordt nog over gesproken."

Talkshow

Heel gek is het niet dat Wilfred zijn werk wat wil inperken, want hij is een drukbezet man. Naast VI presenteert hij vanaf maandag 7 januari ook een radioshow, die behalve op vrijdag elke doordeweekse dag te beluisteren is. Daarnaast staat er een talkshow op de planning, die hij op zondag met Hélène Hendriks zou gaan maken - maar daar gaat hij nog over vergaderen: "Gezins- en realitytechnisch is de zondag niet de allerbeste dag, maar die avond biedt voor een talkshow volgens mij de meeste mogelijkheden."

Meer over