Wordt Max Verstappen dit jaar wereldkampioen?

24 Maart 2018 14:19 | sport | Door Televizier

Olav Mol begint aan zijn 28e seizoen als formule 1-commentator. Een vooruitblik op het nieuwe racejaar en een mogelijk wereldtitel voor Max Verstappen.

1. Kan Max Verstappen dit jaar wereldkampioen worden?
“Die kans bestaat. Hij zit bij een van de topteams en is het grootste racetalent dat Nederland ooit heeft gehad. Als hij de eerste vijf races goed doorkomt – en alles wijst daarop – is the sky the limit. Max heeft alles: brutaliteit, aanvalsdrift, jeugdigheid en boosheid als het misgaat. Daar houden de raceliefhebbers van. Samen met Lewis Hamilton en Sebastian Vettel behoort hij tot de grote sterren van de Formule 1.”

2. Waar kijk je verder naar uit dit seizoen?
“Ik verwacht dat Ferrari en Red Bull meer tegenstand kunnen bieden aan het machtige Mercedes. En door de nieuwe motor in de McLaren van oud-wereldkampioen Fernando Alonso heb je hopelijk zelfs vier teams die om het podium kunnen strijden. Het liefst zou ik weer een titanenstrijd zien zoals vroeger tussen Senna en Prost. Als er maar niet één team enorm dominant is. Hoe mooi zou het zijn als we terug kunnen naar de situatie van 2012, toen de eerste zeven races verschillende winnaars kenden?”

3. De populariteit van Formule 1 in Nederland groeit en groeit. Hoe speelt Ziggo Sport daarop in?
“Dit seizoen openen we elke vrijdag het Formule 1 Café, dus ook in de weekenden zonder grand prix. Kijk, je kunt bij wijze van spreken elke dag van de week livevoetbal of -tennis zien, maar Formule 1 is maar eens in de veertien dagen en in de winter helemaal niet. Terwijl er onder de fans een enorme gretigheid is. Zelf heb ik daar ook op ingespeeld met een eigen theatertournee. Dat was een lange wens van mij en ik vind het hartstikke leuk om te doen!”

Formule 1 grand prix Australië, zondag - ziggo sport • 7.00 uur

Meer over