Youri Mulder maakt transfer van NOS naar Ziggo Sport

20 Januari 2017 13:06 | sport | Door Televizier

Youri Mulder gaat exclusief voor Ziggo Sport werken. De voetbalanalist schuift voortaan aan bij het praatprogramma Rondo. Hij gaat ook wedstrijden analyseren.

Bij Ziggo wordt Youri Mulder (47) vaste tafelgast bij het zondagavond-voetbalpraatprogramma Rondo en analiseert hij voetbalwedstrijden in de Engelse en de Spaanse competitie en de Champions League. De presentator van Rondo, Jack van Gelder verklapte vorige maand al dat Ziggo en Youri met elkaar in gesprek waren.

Geld

Ziggo haalde eerder al Wim Kieft en Jan van Halst binnen als voetbalanalisten. Jack van Gelder stapte in 2015 over. In het Eindhovens Dagblad vertelt Youri over het waarom van zijn transfer: „Ik kan bij Ziggo gewoon meer doen, meer uitzendingen en dus ook meer verdienen. Bij de NOS deed ik Studio Voetbal één keer in de twee weken. Zou ik dus nog negen uitzendingen hebben. Meer konden ze mij ook niet garanderen.”

Bij de NOS deed Youri Studio Voetbal deed en was hij analist bij de wedstrijden van het Nederlands elftal. De staatsomroep is niet blij met de overstap van Youri, maar volgens de oud-voetballer reageerden ze als professionals.

Bij Ziggo gaan ze helemaal lekker. Ook Max Verstappen is in 2017 weer te zien op de sportzender

 

Meer over