Zes keer de Alpe D’Huez op

5 Juni 2014 09:39 | sport | Door Televizier

Het is zover. Na maanden van voorbereiding staan de deelnemers nu echt aan de voet van de Alp. Bijna vijfduizend fietsers en wandelaars trotseren de Alpe d’Huez om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Caroline Tensen en Herman van der Zandt doen rechtstreeks verslag van deze negende editie van Alpe d’HuZes. Zij praten met deelnemers die de legendarische alp maximaal zes keer bedwingen. 

Ophef

Ook maken zij bekend hoeveel geld Alpe d’HuZes dit jaar heeft opgehaald. Dat dit bedrag fors lager uitvalt dan vorig jaar, lijkt onvermijdelijk. Door alle ophef over de declaraties van de organisatie doen minder mensen mee aan de actie. Hierdoor is het evenement ook teruggebracht naar één dag. 

10 miljoen euro

Naar verwachting wordt er dit jaar zo’n 10 miljoen euro opgehaald tegen de 29 miljoen van vorig jaar. Dat brengt het totaal van alle edities op ruim 104 miljoen euro. 

Koninklijk tintje

Onder de mensen die meedoen aan Alpe d’HuZes bevinden zich prins Bernhard jr. en zijn echtgenote prinses Annette. De zoon van prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven is de afgelopen maanden behandeld aan een non-Hodgkin lymfoom, een vorm van lymfklierkanker. 

Eén keer naar de top

De prins wil eenmaal naar de top van de Alp fietsen. Zijn vrouw gaat lopend de Franse berg op. De inzamelingsactie van prins Bernhard verliep voorspoedig. Het streefbedrag was 5.000 euro, maar op zijn actiepagina is te zien dat er al ruim 8.000 euro is gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding.

Meer over