Ook Serie A en FA Cup

Ziggo Sport haalt nog meer voetbal binnen

3 Augustus 2018 11:31 | sport | Door Wietse Zuidberg

© NOS / Stefan Heijdendael
Het aanbod bij Ziggo Sport wordt weer uitgebreid. De zender heeft ook de rechten van de Italiaanse Serie A en de Engelse FA Cup binnengehaald.

Met het kopen van de rechten van de Italiaanse competitie heeft het nu in totaal competities uit zes landen op de buis. Ziggo Sport, waar onder meer presentator Jack van Gelder actief is,  had al de rechten van de Engelse, Spaanse, Schotse, Portugese en Belgische competitie.

FA Cup

De FA Cup is het belangrijkste bekertoernooi in Engeland. "Het aankopen van de FA Cup-wedstrijden versterkt onze voetbalprogrammering in de weekenden dat er geen Premier League-voetbal op het programma staat", aldus directeur Will Moerer tegenover Nu.nl.

Ronaldo

Met het binnenhalen van de rechten van de Serie A haalt Ziggo Sport ook Cristiano Ronaldo binnen. Hij is namelijk aan de slag gegaan bij het Italiaanse Juventus. "De Italiaanse Serie A is met de transfer van Cristiano Ronaldo naar Juventus en die van Justin Kluivert naar AS Roma weer een stuk interessanter geworden. De Serie A herbergt ineens vijf internationals: Stefan de Vrij, Marten de Roon, Kevin Strootman, Hans Hateboer en nu dus ook Kluivert."

Meer over