Ziggo Sport heeft vanaf 2024 de rechten van de Champions League

10 november 2022 13:48 | sport | Door Irma Tomas

Een paar dagen lang moesten we ernaar gissen, maar de geruchten blijken waar. Ziggo Sport heeft een superbod neergelegd en daarmee de rechten van de UEFA Champions League, de UEFA Europa League en de UEFA Europa Conference League binnengehaald. Die liggen nu nog grotendeels bij RTL.

De rechten gelden voor drie voetbalseizoenen: van medio 2024 tot medio 2027. De mensen die Ziggo niet als provider hebben, hoeven niet meteen in een kramp te schieten want alle wedstrijdeven van de deelnemende Nederlandse clubs blijven voor iedereen gratis te streamen via de Ziggo GO-app. Maar dat is natuurlijk niet zo makkelijk als gewoon je televisie op RTL7 zetten. Bovendien moet je overstappen naar Ziggo om de rest van de wedstrijden te kunnen zien. Hoogst irritant. 

Geld

Ziggo wil niet vertellen hoeveel het heeft neergeteld voor de rechten, maar het moet om een heel fors bedrag gaan. Natuurlijk had Ziggo nog wat over omdat het dit jaar de Formule 1-rechten kwijtraakte aan streamingdienst Viaplay. En zo verdwijnen alle belangrijke sporten zo langzamerhand achter een betaalmuur. 

Meer over