olympische-spelen-zien-kijken-televisie-nos-rtl-hbo-max-femke-bol

Zo mis je geen minuut van de Olympische Spelen in Parijs

7 juli 2024 12:56 | sport | Door Irma Tomas

De keuze is reuze deze deze Olympische Spelen. Je kunt niet alleen terecht op NPO1 bij de NOS maar ook op Eurosport/HBO MAX. Van 26 juli tot 12 augustus gaat het daar helemaal los. Wij maakten een handig overzicht.

De NOS

• Live sport 9:00 uur tot 22:30 uur op NPO1
Een olympische dag begint 's ochtends om 9.00 uur en eindigt om 22:30 uur met NOS Parijs Live. Tussen het verslag van de sporten door zijn er samenvattingen en hoogtepunten van de andere sporten die geweest zijn, interviews en het laatste nieuws. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Rivkah op het Veld, Gert van 't Hof Suse van Kleef en Sjoerd van Ramshorst. 

Dione de Graaff
Dione de Graaff

• NOS Studio Parijs - Dagelijkse talkshow van 22:30 - 23:30 uur / Live vanuit Parc La Villette ontvangt presentator Dione de Graaff iedere avond atleten coaches, analisten en gasten van buiten de sportwereld. Er wordt teruggekeken op de afgelopen uren en vooruitgeblikt op wat er de volgende dag komen gaat. Dafne Schippers, Epke Zonderland en Annemiek van Vleuten zijn de drie vaste analisten. 

HBO MAX / Eurosport

Op het vernieuwde HBO Max doen ze het nog uitgebreider. Daar zijn alle 45 olympische sporten live te streamen van begin tot einde. De belangrijkste evenementen worden voorzien van Nederlands commentaar. Daarnaast is er elke dag een complete programmering met allerlei sportshows van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat.

Bekijk hier alles over de Olympische Spelen 2024

Programmering

De programmering tijdens de Olympische Spelen 2024 is als volgt:

  • Bonjour Paris - Elke ochtend live tussen 08:00 - 08:45 uur / Presentator Herbert Cool neemt live vanuit Parijs de sportdag door en bekijkt welke Nederlandse en Belgische atleten in actie komen;
  • Live Sport - Elke dag live tussen 08:45 - 22:30 uur / De gehele dag door zie je de beste olympische live sport waarbij de focus ligt op de Nederlandse atleten en sporten;
  • Bonne Nuit, Paris - Elke avond live tussen 22:45 - 23:30 uur / Dagelijkse liveshow waarin Neal Petersen je live vanuit Parijs bijpraat over alle hoogtepunten van de dag;
  • Medaille Matties - Elke avond vanaf 22:00 uur / Influencers Nesim en Fraasie.
Humberto en zijn team
Humberto en zijn team

RTL 4 met Humberto à Paris

RTL 4 heeft geen live sport maar wel Humberto Tan die vanaf 22 juli iedere avond een late night talkshow presenteert die helemaal gewijd is aan de Spelen. Om 21:45 uur kun je inschakelen en dan praat Humberto in in een klassiek Frans café met mensen uit Nederland en uit Parijs. Frank Evenblij doet live verslag vanuit het TeamNL-huis als er sporters gehuldigd worden. Overdag gaat hij in Parijs op zoek naar en schuift 's avonds hij geregeld aan bij Humberto. Ook maken oud-olympiërs Irene Schouten en Tess Lieder-Wester hun tv-debuut als verslaggevers, zij letten op de Nederlandse sporters. 

Meer over