'Moest het ook lezen'

Zo reageerde Olav Mol op zijn 'ontslag' bij Formule 1

2 december 2021 18:28 | sport | Door Ingelise De Vries

© ANP
Olav Mol gaat niet mee naar Viaplay en is volgend seizoen na dertig jaar niet meer te horen als de stem van de Formule I. Hij reageerde op de radio op zijn 'ontslag'.

Of hij heeft gevloekt? "Ja en nee", zei Olav Mol 's ochtends bij Frank Dane op Radio 538. "Het is hetgeen dat ik al dertig jaar doen met ongelooflijk veel plezier, inzet en liefde."

Olav Mol niet mee naar Viaplay

"Ik ben wel een realist: je weet dat als die rechten overgaan, is het geen ABC’tje. Ik ben in het verleden meegegaan, maar bij Ziggo hebben ze op een gegeven moment ook gedacht: we laten het even iemand anders doen."

Mol heeft de afgelopen maanden geen contact gehad met Viaplay en heeft zijn 'ontslag' daardoor uit de media moeten vernemen. Maar ook daar is hij nuchter over: "Als je al maanden lekker aan het babbelen bent, denk ik dat je er meer van baalt dan wanneer er geen contact is geweest."

Formule 1 op radio?

Overigens zijn we nog niet van Olav Mol af: de radartjes lopen naar eigen zeggen al. "Er is niks ten einde! Elke deur die dicht gaat, zorgen dat er eentje open gaat. [...] Als jullie mij willen horen bij Formule 1, dan zal het een radioding worden."

Meer over