5 vragen aan Lilian van Obese

Lilian Bellis (171 kilo) werd tijdens haar werk als doktersassistente overvallen door Wendy van Dijk met de ­mededeling dat ze kandidaat is in dit seizoen van Obese.

Waarom heb je je aangemeld voor dit programma?

"Ik keek naar de vorige serie van Obese en dacht: ik wou dat ik zo’n kans kan krijgen. Voordat ik me opgaf voor het programma, heb ik natuurlijk eerst ­nog even overlegd met mijn kinderen. Ze waren ontzettend positief, dus toen stond niks me meer in de weg.”

Heb je weleens getwijfeld om door te gaan?

"Nee, ik heb nooit getwijfeld. Ik heb wel zware periodes gehad, maar heb me altijd gelukkig geprezen met deze kans. Het moeilijkste vond ik dat ik minder tijd en aandacht kon besteden aan mijn vijf kinderen. Ik moest me meer gaan focussen op mezelf en het afvallen. Ik heb mijn kinderen er overigens wel zo veel mogelijk bij betrokken. Als ik ging kickboksen, nam ik bijvoorbeeld mijn zoon mee om zo toch nog wat tijd met elkaar door te brengen.”

Ben je veranderd door het programma?

"Ja, ik ben heel erg veranderd. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. Vroeger paste ik me snel aan anderen aan. Ik probeerde het iedereen naar de zin te maken. Ik vond het belangrijk wat ze van me
vonden. Nu heb ik dat veel minder. Als iemand me niet mag, jammer dan.”

Kun je nu lichamelijk meer aan?

"Ik deed nog alles, zoals met de kinderen naar pretparken. En als ik in een achtbaan paste, ging ik er ook in. Ik wilde er niet aan toegeven, maar het koste me allemaal wel veel energie. Nu ben ik niet meer moe te ­krijgen! Ik houd gewoon energie over.”

Hoe is het nu met je?

"Heel goed. Ik ben nog steeds aan het afvallen, maar nu in een minder snel tempo dan voor het programma.”

Meer over:

Reageren